TEMA 11 JESÚS ÉS DÉU I HOME VERITABLE (1r curs)

Pàgines de la 48 I 49 del primer quadern

ELS OBJECTIUS:


 • Conèixer la fe: Jesús és Déu i home veritable. Com a home va ser en tot igual a nosaltres menys en el pecat. Va créixer i va viure a Natzaret amb Maria i Josep, fidel sempre a la voluntat de Déu.
 • Iniciar en la litúrgia: Importància de la participació en la missa dominical. Anem en família, de la mateixa manera que la família de Natzaret participava en el culte del seu temps.
 • Viure la fe: Descobrir que créixer té una nova dimensió: corporal i espiritual. Com Jesús, ens hem de fer grans i avançar en enteniment i pietat.
 • Ensenyar a pregar: Ensenyar el valor de les pregàries de benedicció al començament i a l’acabament dels àpats. Benedicció de la taula (català/castellà)
 • Encoratjar a la vida cristiana i a la missió: valorar la importància de la comunitat per poder compartir les ganes de fer la voluntat de Déu i comunicar tot allò que a  nosaltres ens fa feliços.

ELS PASSOS DE LA SESSIÓ D’AVUI


 1. Resar i passar llista.
 2. Compartim breument com han anat les festes.
 3. Llegir el primer paràgraf del tema 11 del catecisme (pàg. 38). L’expliquem mirant el dibuix que tenim a la pàgina 48 del quadern i deixem que els nens comentin què hi veuen.
 4. Dibuixar la casa familiar i després parlem de quines diferències i quines semblances hi ha entre la nostra família i la família de Jesús.
 5. Llegim el segon paràgraf de la pàgina 38, el qual explica que Jesús, a l’edat de 12 anys va anar al temple (Lc 2,41-52). Els farem adonar  que Jesús és conscient que està «unit» al Pare. Una consciència que els seus mateixos pares no acaben de comprendre.
 6. Entrar en el misteri de Jesús significa que Ell no és un infant o un noi més. Per això, quan ens preguntem qui és, haurem de saber respondre que Jesús és el Fill de Déu fet home, que va néixer de Maria Verge per obra i gràcia de l’Esperit Sant. És Déu veritable i home veritable. Així ho tenim escrit a la pàgina 42 del catecisme i a la pàgina 45 del primer quadern. Per això ho memoritzem.
 7. Ara bé, això no significa que Jesús no sigui un home o que sigui com un ésser vingut d’un altre planeta. Al continuar la lectura del catecisme a la pàgina 39, aprenem que Jesús és igual a nosaltres en tot menys en el pecat. Va ser nen com nosaltres i va créixer en una família igual que nosaltres.
 8. A la sopa de lletres de la pàgina 49 s’ha de trobar 6 coses que feia Jesús i que nosaltres també hem de fer. Apareixen en el text del tema del catecisme (pensar, estimar, pregar, treballar, obeir, aprendre)
 9. Els diem que ensenyin als pares l’oració de benedicció de la taula que hi ha a la pàgina 49 del quadern.
 10. Un dels nens o tots junts resem la pregària final del catecisme.