La Primera Comunió i la transmissió de la fe

Estimats pares i mares:

Al demanar a l’Església el Baptisme pel vostre fill/a vàreu prendre el compromís d’educar-lo en la fe, a fi de que aquella nova vida creixés i es desenvolupés en l’Amor de Deu, revelat a l’Església.

Deu s’avançà mostrant als homes quin és el Camí, en la persona de Jesús el seu Fill i ara ens toca a nosaltres correspondre amb llibertat i seriositat al que ens ha estat revelat. Per això, el procés catequètic és tan important i una gran responsabilitat que assumiu els pares principalment. Per una banda és un deure, però també és de justícia donar als vostres fills l’oportunitat de conèixer el camí i el sentit de la vida, que no és altre que anar cap a la casa del Pare, per mitjà de l’amor a Deu i als altres.

La Primera Comunió no és un acte social que cal complir, és un pas fort en el procés de la iniciació cristiana i la coherència amb el Sagrament demana que el nen/a aprengui a contar amb Jesús a diari dins el seu petit mon de relacions familiars i socials, i sens dubte els adults som, fonamentalment la família, el seu model. . Per això és molt important la participació en la Missa del Diumenge i en anar vivint com els estem educant. La fe cal manifestar-la amb la pròpia vida.

Des de la parròquia, procurarem educar en la fe als vostres fills tan bé com podem però, vosaltres heu de ser els continuadors de la catequesi parroquial a casa vostra. Vivim en una societat que pateix una gran crisi de valors. Si aconseguim que els nens descobreixin ara l’alegria de saber-se estimats per Jesús i de viure cristianament, serà més fàcil que ho visquin el dia de demà.

Ajudeu als vostres fills a resar, a ser conscients de la celebració religiosa, a escoltar la Paraula, a compartir i ajudar al pròxim, a preparar amb alegria cada Eucaristia.

La Primera Comunió és la primera per que se suposa que després en vindran moltes, així com el procés de creixement espiritual seguirà e altres grups de catequesi o comunitats cristianes, de joves o adolescents fins que la incorporació plena a la comunitat adulta, que és lo propi d’un cristià ben identificat en la fe i capaç de donar amb la seva vida, testimoni del Evangeli.